Loading...
Νο 49 - Επιστολή - Παρέμβαση του Συλλόγου μας για την άμεση τοποθέτηση των εργαζομένων από τις πρώην υπηρεσίες RBU

Νο 49 - Επιστολή - Παρέμβαση του Συλλόγου μας για την άμεση τοποθέτηση των εργαζομένων από τις πρώην υπηρεσίες RBU

Αριθμ.Πρωτοκ.: 7864

Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή – Παρέμβαση του Συλλόγου μας
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να τοποθετηθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις πρώην Υπηρεσίες RBU

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε ήδη στην πέμπτη εβδομάδα που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη – εντός ελάχιστων εξαιρέσεων – οι συνάδελφοί μας που εργάζονταν στις υπηρεσίες RBU.
Ο Σύλλογός μας σας κοινοποιεί επιστολή που απέστειλε προς τη Διοίκηση της Τράπεζας αμέσως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, που προέκυψαν από τις ενημερωτικές συναντήσεις με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Συνεχίζουμε σταθερά και αποφασιστικά μέχρι την οριστική δικαίωση.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Θεσσαλονίκη, 11 Οκτωβρίου 2019
Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.
Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου
Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρ. Μεγάλου

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Μετά και τις τελευταίες συναντήσεις των Συλλόγων Εργαζομένων με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός η – πέραν κάθε λογικής και νόμιμης αιτιολογίας – απροθυμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Τράπεζας έναντι των συναδέλφων που εργάζονταν στις υπηρεσίες πρώην RBU.

Παρά το ότι έχετε δεσμευτεί εγγράφως με την από 25/07/2019 συμφωνία με την ΟΤΟΕ για την αξιοποίηση των εργαζομένων οι οποίοι αξιοποιώντας την δυνατότητα που εσείς τους παρείχατε, επέλεξαν εθελοντικά την παραμονή τους στην Τράπεζα, προχωρήσατε με διαδοχικές ανακοινώσεις σας:
α) στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 σε απομάκρυνση από τους χώρους εργασίας των εν λόγω συναδέλφων με το πρόσχημα της επιμόρφωσης και αξιολόγησης τους για διάστημα διάρκειας δύο εβδομάδων.
β) στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 παρατείνατε το διάστημα αυτό για ακόμη δύο εβδομάδες χωρίς ωστόσο στις ημέρες αυτές να πραγματοποιήσετε είτε νέες συναντήσεις, είτε σεμινάρια είτε το κυριότερο τοποθετήσεις των εν λόγω συναδέλφων, όταν είναι γνωστές και διαπιστωμένες οι ανάγκες τις Τράπεζας Πειραιώς που διαθέτει πλέον των 500 καταστημάτων (εκ των οποίων άνω των 150 στην Αθήνα και άνω των 50 στη Θεσσαλονίκη) και πλήθος Διοικητικών Υπηρεσιών.

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
το Σωματείο μας το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί ειδικά και εγγράφως από τα μέλη του να προβαίνει σε κάθε είδους ενέργεια για την προστασία και προαγωγή των συμφερόντων τους, σας δηλώνει τα εξής:

Η Τράπεζα με την άρνηση πραγματικής απασχόλησης των 350 εργαζομένων προσβάλλει το δικαίωμα πραγματικής απασχόλησής τους, το δικαίωμα δηλαδή όχι μόνο να λαμβάνουν τις αποδοχές τους αλλά και να εργάζονται πραγματικά.

Η Τράπεζα όταν «πρόσφερε» εκούσια μεταφορά στον νέο φορέα έπρεπε να συνυπολογίσει και αρνήσεις, ιδίως μετά τις επισημάνσεις μας για τα κενά προστασίας και τους κινδύνους. Επομένως η κατάσταση που δημιουργήθηκε τώρα με τους περίπου 350 εργαζόμενους (θα ακολουθήσουν και όσοι επιστρέψουν, εκτός απροόπτου, μετά τη λήξη του δανεισμού) δεν ήταν απρόβλεπτη ούτε συνιστά λόγο ανώτερης βίας που δικαιολογεί τα μέτρα της Τράπεζας.

Η αναστολή της ομαλής λειτουργίας των εργασιακών σχέσεων πρέπει να λήξει άμεσα και βάσει των δεσμευτικών σας υποχρεώσεων που όπως προαναφέρθηκε απορρέουν από την συμφωνία της 25/07/2019.

Σας καλούμε λοιπόν να προχωρήσετε άμεσα στην αξιοποίηση του εν λόγω ανθρώπινου δυναμικού που διαπιστωμένα αποτέλεσε και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Κοινοποίηση:

  • κ. Μακαριγάκη Αναστασία
    Ανώτερη Γενική Διευθύντρια
    Ανθρώπινο Δυναμικό & Οργανωσιακή Μάθηση Ομίλου
  • κ. Κεσόγλου Παναγιώτη
    Senior Director
    Group Human Resources –Employee Relations

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                  Ο Γ.Γραμματέας

Γ.Γουγούλης                  Μ.Τσιμρόγλου

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Newsletter