Loading...
Νο15 - Με πείσμα και αποφασιστικότητα-όλοι στην απεργία

Νο15 - Με πείσμα και αποφασιστικότητα-όλοι στην απεργία

Αριθμ.Πρωτοκ.: 8067

Θεσσαλονίκη, 20 Ιουνίου 2022

 

24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Τρίτη 21 Ιουνίου

Συμμετέχουμε μαζικά,
αγωνιζόμαστε δυναμικά
προστατεύουμε τη δουλειά μας

 

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην Τράπεζα Πειραιώς να συμμετάσχουν σε μια από τις σπουδαιότερες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί, την 24ωρη της Τρίτης 21 Ιουνίου 2022.

Σήμερα, μετά και την επιλεκτική στοχοποίηση και την επίθεση που εδώ και κάποιες ημέρες έχει εξαπολύσει η Διοίκηση εναντίον των εργαζομένων που προέρχονταν από την Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης, δεν πρέπει να υπάρχουν σε κανέναν μας αμφιβολίες και διλήμματα.

Κυρίως δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον αμφιβολίες και διλήμματα, στο ανώτερο στελεχιακό δυναμικό, σχετικά με το άμεσο μέλλον που τους επιφυλάσσει η Τράπεζα. Αν μέχρι σήμερα υπήρχαν ψευδαισθήσεις και δικαιολογίες του τύπου "εμένα δεν θα με πειράξουν, απλά διώχνουν αυτούς που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό", η κίνηση της Διοίκησης έριξε και το τελευταίο "φύλλο συκής".

Όταν λοιπόν η Δ.Α.Δ. καλεί τηλεφωνικά να πάρουν εθελούσια, όχι μόνο τους απλούς υπαλλήλους, αλλά και Περιφερειακούς και Managers και Hubάρχες και Διευθυντές, δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι όχι μόνο δεν κάνει διαχωρισμό για το ποιούς θέλει να "ξεφορτωθεί", αλλά ούτε νοιάζεται για την επόμενη μέρα και για το πώς θα συνεχίσει την ομαλή λειτουργία της η Τράπεζα.

Συνάδελφοι,

Αγωνιζόμαστε καθημερινά με τρομακτικές πιέσεις να κρατήσουμε όρθια καταστήματα και Τράπεζα.

Τρέχουμε να υλοποιήσουμε μια απίθανη στοχοθεσία, που δε λογαριάζει ούτε το δικό μας κόπο ούτε την τραγωδία που βιώνει επί σειρά ετών η αγορά και η ελληνική κοινωνία.

Προσπαθούμε να πείσουμε πελάτες και συναλλασσόμενο κοινό, οι οποίοι είναι θορυβημένοι από την πολιτική της Διοίκησης με τα συνεχή κλεισίματα καταστημάτων και την κατακρεούργηση του προσωπικού, ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να υπάρχει.

Και όλα αυτά έχοντας απέναντί μας μια εργοδοτική πολιτική που επί μία πενταετία για το μόνο που νοιάζεται, κρυμμένη πίσω από το "φερετζέ" ενός δήθεν εκσυγχρονισμού, είναι η συρρίκνωση της Τράπεζας και η μείωση των θέσεων εργασίας μας.

Η λογική του "να μην απεργήσω για να μη δώσω στόχο και με βάλουν στο μάτι ", η λογική του να πάω καλά στις πωλήσεις για να θεωρούμαι απαραίτητος, η λογική του επειδή είμαι στέλεχος να πείσω συναδέλφους να μην απεργήσουν για να λειτουργήσει το κατάστημα, όχι απλώς έχουν ηττηθεί πανηγυρικά αλλά και έχουν σαρωθεί από τις τελευταίες κινήσεις της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, με την 24ωρη απεργιακή μας κινητοποίηση δίνουμε τη δική μας απάντηση αποδεικνύοντας σε αυτούς που μας θεωρούν αναλώσιμους ότι όχι μόνο είμαστε πολύ "σκληροί για τα δόντια τους", αλλά είμαστε και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με πείσμα για την διατήρηση της εργασίας μας.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου
δίνουμε τη δική μας μάχη
μια μάχη με το κεφάλι ψηλά,
μια μάχη τίμια και ηθική
όπως και όλες οι μάχες που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά.

Η Τρίτη 21 Ιουνίου είναι η δική μας μέρα, η μέρα των εργαζομένων.

Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Καταστήματα και υπηρεσίες στον κοινό αγώνα
για να σταματήσουμε την εργοδοτική επίθεση,
για να καταφέρουμε να έχουμε λόγο για το μέλλον μας και το μέλλον της Τράπεζας.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τρίτης,
στις 11.00 π.μ. στο κτήριο Αμερικής 4 στην Αθήνα και
επίσης 11.00 π.μ. στο κτήριο της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος    Ο Γ.Γραμματέας

Γ.Γουγούλης       Μ.Τσιμρόγλου

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Newsletter