Loading...
Μειωμένες τιμές για τις παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε.

Μειωμένες τιμές για τις παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε.

Αριθμ.Πρωτοκ.: 8199

Θεσσαλονίκη, 3 Απριλίου 2024

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY ΜΑΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Κ.Θ.Β.Ε.)

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της σταθερής συνεργασίας μας με το Κ.Θ.Β.Ε., συνεργασία που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας να παρακολουθήσουν με έκπτωση, με την αγορά κουπονιών αξίας 7 ευρώ, τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σας κοινοποιούμε τις κάτωθι θεατρικές παραστάσεις.

Υπενθυμίζουμε τη διαδικασία:

  • Τα μέλη μας προμηθεύονται από το Σύλλογο τα κουπόνια που επιθυμούν για την παράσταση που θέλουν, είτε πληρώνοντας το ακριβές αντίτιμό τους την ώρα παραλαβής τους από τα γραφεία μας, είτε πιστώνοντας το λογαριασμό του Συλλόγου (5233 014610- 271) σε περίπτωση αποστολής τους στο χώρο εργασίας.
    Διευκρινίζουμε ότι τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε παράσταση.
  • Κατόπιν γνωρίζοντας την ημερομηνία, την ώρα της παράστασης καθώς και τον αριθμό των ατόμων που θα την παρακολουθήσουν, επικοινωνούν με το Κ.Θ.Β.Ε. και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων στο τηλ. 2315 200048 κα Ιωαννίδου, το ελάχιστο 48 ώρες πριν την ημέρα που επιθυμούν, ιδιαίτερα εάν αφορά στο τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή έως Κυριακή) ώστε να κλείσουν θέσεις.
  • Την επιλεγμένη ημέρα τα μέλη μας απευθύνονται στα ταμεία του αντίστοιχου θεάτρου, όπου παραδίδουν το κουπόνι/κουπόνια (ανάλογα με τα άτομα) και ενημερώνουν τον υπάλληλο των ταμείων ότι υπάρχει κράτηση στο όνομά τους. Ο ταμίας του Κ.Θ.Β.Ε. θα τους παραδώσει τα αντίστοιχα τιμής ένεκεν εισιτήρια.

«Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε»

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΚΘΒΕ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ)

Μουσική Σύνθεση- Ενορχήστρωση : Γιώργος Ανδρέου
Θεατρικό κείμενο: Οδυσσέας Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης

Ερμηνεύουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κορίνα Λεγάκη
Αφηγήτρια: Παναγιώτα Βιτετζάκη

Μαρίκα είναι η Παπαγκίκα, Μαρίκα είναι η Νίνου, για το έργο όμως Μαρίκα είναι κάθε λαϊκή τραγουδίστρια του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.
Το έργο και η παράσταση είναι ένας φόρος τιμής στις αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το Ελληνικό Λαϊκό και Ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα. Οι γυναίκες του Τραγουδιού μας, ηρωίδες της σκηνής και της ζωής, με την τέχνη τους και την πίστη τους στο θαύμα, υψώθηκαν σε θαυμαστά πρόσωπα του Ελληνικού Πολιτισμού. Οι φωνές τους έχουν συντροφέψει και σημαδέψει την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Τα τραγούδια που ερμήνευσαν αλλά και οι ζωές που έζησαν, αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία και πνευματική παρακαταθήκη.

Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 19:00
Πέμπτη- Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00- 21:00
Κυριακή: 19:00

 

«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν»

«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ
Μετάφραση: Άννυ Κολτσιδοπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Βασιλικό Θέατρο
Από το Σάββατο 06|04|2024

«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» είναι η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, τον Απρίλιο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Είναι η πρώτη συνεργασία του σκηνοθέτη με το ΚΘΒΕ και η πρώτη φορά που ο ίδιος σκηνοθετεί έργο του μεγάλου Γερμανού δραματουργού Μπέρτολτ Μπρεχτ. Η πρεμιέρα της παραγωγής, που βρίσκεται σε εντατικό ρυθμό προβών, θα δοθεί το Σάββατο 6|04|2024.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Άννυ Κολτσιδοπούλου,
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς,
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης,
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη,
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός,
Επιμέλεια κίνησης: Αλέξης Τσιάμογλου,
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης,
Βοηθός σκηνοθέτις - Δραματουργός: Κορίνα Βασιλειάδου,
Βοηθός σκηνογράφου: Μανώλης Ψωματάκης,
Βοηθός ενδυματολόγου: Σόνια Καϊτατζή,
Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Χατζηιωάννου,
Οδηγός σκηνής: Marleen Verschuuren,

‘Ωρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.00
Πέμπτη- Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 19.00

 

 «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της»

Μία τρελή… τρελή… τραγωδία
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα

Πρεμιέρα: Σάββατο 30|03|2024
Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Το έργο «Πήρε τη ζωή στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη θα παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.
«To έργο παρουσιάζει τρεις περιπτώσεις ανθρώπων: ένας ψυχοθεραπευτής ως εκπρόσωπος της Επιστήμης, ένας θεατρικός συγγραφέας ως εκπρόσωπος της Τέχνης και, τέλος, μια διαφημίστρια ως εκπρόσωπος της Επικοινωνίας. Και οι τρεις είναι διαχειριστές του λόγου και της εικόνας, διανοούμενοι και επιτυχημένοι. Απέναντί τους, ένας μοναχικός άνθρωπος, η Φωτεινή, που δεν ξέρει να διαχειρίζεται τίποτα, εκτός ίσως από τη φαντασία και τις αναμνήσεις της». Έτσι περιγράφει ο Βασίλης Κατσικονούρης το «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της», που έγραψε το 2006-2007. Στη συνέχεια αναφέρει ότι το «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» θα μπορούσε να θεωρηθεί το τρίτο έργο μιας τριλογίας που ξεκινά με το «Γάλα» και συνεχίζεται με τους «Αγνοούμενους – μια ενδιαφέρουσα ζωή», στην οποία θα έδινε τον τίτλο «Η τριλογία των ανυπεράσπιστων».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Σκηνικά: Φρόσω Λύτρα, Δανάη Πανά
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Πρωτότυπη μουσική: DNA (Μιχάλης Νιβολιανίτης, Αλέξανδρος Χρηστάρας)
Χορογραφία-επιμέλεια κίνησης-βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Κελέση
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Άννα Ευθυμίου (Βέρα), Φαίη Κοκκινοπούλου (Φωτεινή), Δημήτρης Σιακάρας (Αντρέας), Νίκος Τσολερίδης (Κάρολος)

Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19:30
Πέμπτη- Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 19:30- 21:15
Κυριακή: 19:30

«Ρωμαίος και Αννέτα» του Ζαν Ανούιγ

Σκηνοθεσία: Άννα Φόνσου

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Πρεμιέρα: Σάββατο 13 Απριλίου, 21:00

 

Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και Αννέτα» του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ θα θυμίσει στους θεατές τον ρομαντισμό, και τη θυσία που χρειάζεται να γίνει για έναν μεγάλο έρωτα. Ο ποιητικός λόγος του κειμένου, ο ρομαντισμός αλλά και ο ρεαλισμός αναδεικνύονται μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών. Η Άννα Φόνσου βάζει τη σκηνοθετική της σφραγίδα στο αγαπημένο έργο του Αλέξη Σολομού, τη μετάφραση του οποίου είχε κάνει ο ίδιος, για αυτό και η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Είναι η πρώτη φορά που το ΚΘΒΕ ανεβάζει έργο του σπουδαίου Γάλλου δραματουργού. Ένα έργο εξαιρετικής μαεστρίας, που με σαρκαστική διάθεση αναμετριέται με την απόγνωση και την απελπισία των χαρακτήρων του.
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αλέξης Σολομός
Σκηνοθεσία: Άννα Φόνσου
Κοστούμια: Άννα Φόνσου
Σκηνικά- Κοστούμια: Δανάη Πανά
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Βίντεο: Βαλλεντίνα Κόπτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καραμήτρη
Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη
Παίζουν:
Έφη Δρόσου: μητέρα
Χρύσα Ζαφειριάδου: Αννέτα
Αίγλη Κατσίκη: Τζούλια
Νίκος Νικολάου: Πατέρας
Γεράσιμος Σοφιανός: Φρέντερικ
Δημήτρης Τσιλινίκος: Ταχυδρόμος
Κωνσταντίνος Χατζησάββας: Λουκιανός
Έκτακτη αντικατάσταση: Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19:00
Πέμπτη- Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00- 21:00
Κυριακή: 19:00

Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα

(Παιδική Παράσταση)
Κείμενο: Στάθης Παχίδης - Σταυρούλα Παγώνα
Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή

Βασιλικό Θέατρο
Κάθε Κυριακή 11:00

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου με συνεχείς ανατροπές, μουσικές, τραγούδια και αναπάντεχα παραμυθομπερδέματα, που «ξεσηκώνει» μικρούς και μεγάλους θεατές, προσφέροντας χαρά, γέλιο, αλλά και ευκαιρία για κριτική σκέψη και γνώση, μέσα από το χιούμορ και το ευρηματικό «μπλέξιμο» ηρώων και καταστάσεων.

«Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!», μια θεαματική παράσταση για όλη την οικογένεια, η οποία παίζοντας με την πρώτη ύλη αγαπημένων παραμυθιών, δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα και χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσους την παρακολουθούν.

Συντελεστές:
Κείμενο - Στίχοι τραγουδιών - Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Στάθης Παχίδης, Κείμενο - Στίχοι τραγουδιών: Σταυρούλα Παγώνα, Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή, Σκηνικά - Κοστούμια: Δανάη Πανά, Eνορχήστρωση - Μουσική παραγωγή - Ηχοληψία: Γιώργος Πεντζίκης, Κίνηση - Χορογραφίες: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Σύμβουλος κινησιολόγου: Ευανθία Σωφρονίδου, Φωτισμοί: Γιάννης Τούμπας, Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου, Video Graphics: Mike Rafail, Video: Άντα Λιάκου, Κατασκευή ιστοσελίδας: Ecolapsis, Επιστημονική συνεργάτιδα ΑΠΘ: Αναστασία Κατσαουνίδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρα Μαλγαρινού, Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Χατζηιωάννου, Οδηγός σκηνής: Αθανασία Ανδρώνη

«ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!»

(Παιδική Παράσταση)

Για βρέφη από την ηλικία των 8 μηνών έως 3 ετών
με τους γονείς/συνοδούς τους

Βασιλικό Θέατρο (Φουαγιέ)
Κάθε Σάββατο στις 12:00

Ένα σαλόνι και ένα δωμάτιο γεμάτα παιχνίδια… υποδέχονται στο Κάτω Φουαγιέ (-1) του Βασιλικού Θεάτρου, βρέφη από την ηλικία των 8 μηνών και παιδιά έως 3 ετών, μαζί με τους γονείς τους.
Η ατμόσφαιρα άκρως παρεΐστικη με τους μικρούς θεατές να ανταποκρίνονται στο ταξίδι φαντασίας που τους προκαλεί να ακολουθήσουν ο ήρωάς μας.

Η παράσταση – έκπληξη «Από το δωμάτιο στο σαλόνι», που απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 3 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική θεατρική εμπειρία, παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Κάτω φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου..»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Newsletter